Img
Eξατομικευμένη εποπτεία θεραπευτών

✔️Η εποπτεία στα επαγγέλματα ψυχικής υγείας συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
✔️Πρόκειται για μια διαδικασία αναστοχασμού, διερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης, κατά την οποία ένας έμπειρος επαγγελματίας ψυχικής υγείας επιβλέπει και συνοδοιπορεί με τη δουλειά ενός άλλου επαγγελματία ψυχικής υγείας με στόχο να βελτιώσει την πρακτική του και τελικά να τον βοηθήσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του.


👉Εποπτική διαδικασία ειδικότερα παρέχει την ευκαιρία για:


🎯Ανάλυση δύσκολων περιπτώσεων και διερεύνησης των αντιμεταβιβάσεων.
🎯Υποστήριξη σε περιπτώσεις αβεβαιότητας λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό, το εργασιακό πλαίσιο και τα αποθέματα του θεραπευτή / συμβούλου.
🎯Ανάδειξη των προσωπικών δεξιοτήτων του θεραπευτή / συμβούλου.
🎯Διαμόρφωση του προσωπικού στυλ του θεραπευτή / συμβούλου.

👉Η κλινική εποπτεία έχει τρεις βασικούς στόχους, τη στήριξη, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση του εποπτευόμενου, καθώς και της δουλειάς που εκείνος αναλαμβάνει με τους θεραπευόμενούς του. Ο ρόλος του επόπτη είναι να ενθαρρύνει την αυτονομία του θεραπευτή μέσα σε ασφαλή πλαίσια και όρια και να παρέχει μια σχέση και διαδικασία που θα δώσει τη δυνατότητα στον θεραπευτή να αναπτύξει τον δικό του τρόπο αποτελεσματικής εργασίας με τους θεραπευόμενούς του.

👉Η διάρκεια της εποπτείας σε ομαδικό πλαίσιο είναι μιάμιση ώρα και σε ατομικό πλαίσιο είναι μία ώρα, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η εποπτική συνεδρία διαδικτυακά.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας.

img
img