Img
Asperger & εφηβεία

🪷Το Σύνδρομο Asperger – Αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας, προσβάλλει κυρίως τα αγόρια, στα οποία εμφανίζονται βασικές ελλείψεις στις κοινωνικές δεξιότητες, δυσκολεύονται όταν συμβαίνουν αλλαγές στο περιβάλλον και προτιμούν την μονοτονία.

🪷Μπορεί να εμφανίσουν δυσκολία σε θέματα οργάνωσης και φροντίδας του εαυτού τους.

🪷Δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν συναισθηματικά με συνομήλικους και τους κοινωνικούς κανόνες που τους συνοδεύουν, σε συνδυασμό με την συναισθηματική αστάθεια, μπορεί να καταλήξουν μόνοι και παρεξηγημένοι.

🪷Έντονο άγχος μπορεί να εμφανιστεί ως απλή ανησυχία μέχρι και κοινωνικό άγχος. Το στρες που προκύπτει απ’ όλα αυτά μπορεί να εκδηλωθεί ως απροσεξία, απόσυρση, εξάρτηση από τις εμμονές, υπερκινητικότητα ή και ως επιθετική συμπεριφορά.

🪷Φοβίες, εμμονές, καταναγκασμούς, κινητικούς και φωνητικούς ιδιοτροπισμούς (τικς), κοινωνική φοβία, άγχος αποχωρισμού,είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν οι έφηβοι αυτοί καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς στρεσογόνους παράγοντες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής – οικογένεια, σχέσεις, σχολείο, κοινότητα, εργασία.

🌸Το να μάθετε για το σύνδρομο Asperger και το πώς επηρεάζει ειδικά το παιδί σας, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις συμπεριφορές αυτές.

🌸Ενημέρωση-Πρόληψη-Παρέμβαση

img